EXOTIC HERBS

BYLINKY TŘETÍHO TISÍCILETÍ

zdraví

lifestyle

krása

recepty

fitness

ekologie

ostatní

0

Magazín o našich bylinkách, zdraví a ekologii

Výběr aktuálních článků pro Vás

Jak na zkvalitnění sexuálního prožitku

Jak na zkvalitnění sexuálního prožitku

Vrátit zpátky jiskru do vztahu? Okořenit vztah? Můžete tomu říkat různě, ale je to pořád to samé. Lepší sexuální život. Nemusíte hned shánět tisíc produktů, slibujících zázraky. Zkuste přirozenost, sílu vašeho těla a sílu přírody.

číst více

Bylinky v těhotenství – jsou zakázané nebo ne?

Bylinky v těhotenství – jsou zakázané nebo ne?

Těhotenství je období, kdy je více než jindy velmi důležité dbát na správnou životosprávu, protože už nejde jen o ženu, ale i o vývoj miminka. Víte, které bylinky si můžete dopřávat a kterým se naopak obloukem vyhnout?

číst více

5 způsobů, kterými docílíte plochého bříška bez diety

5 způsobů, kterými docílíte plochého bříška bez diety

Je snem každého člověka, který má nějaký ten špíček navíc, aby mohl bez námahy a bez změny svých stravovacích návyků sebevědomě koukat do zrcadla s nadšením v očích. Ale jde to vůbec? Jsou dieta a cvičení jediné dva způsoby, které zaručeně zbaví vaše těl všeho, co čouhá?

číst více

Sušená šťáva z mladého ječmene – Na co je dobrá?

Mladý ječmen se řadí mezi superpotraviny s řadou blahodárných účinků pro lidský organismus. Díky obsahu vitamínů a aktivních látek posiluje obranyschopnost a působí jako antioxidant. Užívat lze v podobě kapslí nebo jako sušená šťáva, co je ale lepší?

Co je to mladý ječmen?

Jedná se o rostlinu ječmene setého, který je mnohdy označován jako obilí. Abychom však docílili "mladosti", musíme jej sklidit ve chvíli, kdy výhonek dosahuje výšky maximálně 25 cm. Důvodem proč tomu tak napomáhá fakt, že v tento moment obsahuje nejvyšší množství vitamínů (skupina B, C, E, K1, H a D), biologicky aktivních látek a antioxidantů.

Zdroj posílení imunity a nervů

Mladý ječmen obsahuje řadu prospěšných látek pro naše tělo, které toho dokáží opravdu mnoho. Je obecně známo, že například vitamin B posiluje nervovou soustavu, vitamin C naopak zvyšuje odolnost proti onemocněním a vitamin E je antioxidant. Díky tomuto složení je označován jako elixír života!

Zkrátka řečeno, užívání mladého ječmene není na škodu. Sáhnout byste po něm měli ve chvílích vyčerpání z náročného studentského či pracovního života, po zimě nebo během dovolené. Výsledkem bude načerpání nové síly a regenerace organismu, což podpoří návrat do práce. Další účinky mladého ječmenu:

  • Pozitivní vliv na tvorbu kolagenu a metabolických procesů.
  • Snížení pocitu únavy.
  • Zvýšení tvorby červených krvinek.
  • Posílení obranyschopnosti organismu.

Je lepší sušená šťáva nebo rozemletá rostlina?

Obecně vzato by se nemělo stát, aby obsah prospěšných látek v obou formách byl odlišný. Rozdíl může nastat v koncentraci jednotlivých vitamínů nebo antioxidantů. Chcete-li vytěžit maximum, je dobré sáhnout vždy po sušené šťávě z mladého ječmene. Ta je totiž podstatně koncentrovanější. Šťáva se připravuje tak, že dochází k lisování mladého ječmene za studena. Vylisovaná tekutina se poté velmi šetrně suší a tím se zabrání znehodnocení vlivem plísní nebo jiných polutantů. Finálním produktem je prášek, ze kterého se nejčastěji připravuje nápoj nebo jej můžete přidat do koktejlů či smoothie.

Druhá varianta je rozemletý mladý ječmen. Chceme-li dosáhnout stejné koncentrace látek jako v případě sušené šťávy, musíme jej užívat ve větším množství. Rozemletá rostlina je levnější a toho někdy využívají někteří prodejci, kteří "klamavě" uvádějí, že daný výrobek pochází z usušené šťávy. Tento podvod lze odhalit pomocí "horkého testu", kdy zalijeme produkt vřelou vodou. Dojde-li ke sražení nedenaturovaných bílkovin, tedy zakalení, pravděpodobně se jedná o rozemletou rostlinu. Naopak čím je tekutina čiřejší, tím kvalitnější sušená šťáva z mladého ječmenu je.

Další zelené superpotraviny

Pojmem zelené potraviny se označují zejména řasy, bakterie nebo trávy. Vyznačují se vysokým obsahem bílkovin. Mnohdy jsou označovány jako prevence závažných onemocnění. Doporučuji však užívání s rozumem a brát superpotraviny jako doplňky jídelníčku, které zvýší výživovou hodnotu jídla. Pravidelná konzumace tak do organismu dostane množství vitaminů, minerálních látek a stopových prvků, které jsou zdraví prospěšné. K zelenému ječmenu se hodí sladkovodní řasa chlorella, která je známá svými silně detoxikující účinky. Díky narušené buněčné stěně je snadno vstřebatelná a účinná.

 

Matcha, Zdravá strava





Kancelář

Hradební 1218
686 01 Uherské Hradiště

Ukázat na mapě

Otevírací doba

Pondělí–Pátek
8:00–15:00

Rychlý kontakt

+420 777 240 791
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Sledujte nás na:
Instagram
Facebook
exotic herbs

Copyright © | created in Zlín by Weboo | All rights reserved