EXOTIC HERBS

BYLINKY TŘETÍHO TISÍCILETÍ

zdraví

lifestyle

krása

recepty

fitness

ekologie

ostatní

0

Magazín o našich bylinkách, zdraví a ekologii

Výběr aktuálních článků pro Vás

Jak na zkvalitnění sexuálního prožitku

Jak na zkvalitnění sexuálního prožitku

Vrátit zpátky jiskru do vztahu? Okořenit vztah? Můžete tomu říkat různě, ale je to pořád to samé. Lepší sexuální život. Nemusíte hned shánět tisíc produktů, slibujících zázraky. Zkuste přirozenost, sílu vašeho těla a sílu přírody.

číst více

Bylinky v těhotenství – jsou zakázané nebo ne?

Bylinky v těhotenství – jsou zakázané nebo ne?

Těhotenství je období, kdy je více než jindy velmi důležité dbát na správnou životosprávu, protože už nejde jen o ženu, ale i o vývoj miminka. Víte, které bylinky si můžete dopřávat a kterým se naopak obloukem vyhnout?

číst více

5 způsobů, kterými docílíte plochého bříška bez diety

5 způsobů, kterými docílíte plochého bříška bez diety

Je snem každého člověka, který má nějaký ten špíček navíc, aby mohl bez námahy a bez změny svých stravovacích návyků sebevědomě koukat do zrcadla s nadšením v očích. Ale jde to vůbec? Jsou dieta a cvičení jediné dva způsoby, které zaručeně zbaví vaše těl všeho, co čouhá?

číst více

Nebezpečí z Ječmenu, Chlorelly a Spiruliny? Nikoliv

V oblasti takzvaných zelených potravin se lidé často dělí na dva tábory. Někteří si je nemohou vynachválit a ti další jsou vůči nim tak trochu skeptičtí. Častým tématem bývají spekulace o škodlivosti látek, které tyto potraviny obsahují. Je ale důvod se zelených potravin bát, nebo se nás jenom snaží ostatní postrašit? V tomto článku vám povíme, proč se potravin jako spirulina, chlorella nebo mladý ječmen vůbec nemusíte bát.

Co vůbec jsou ty zelené potraviny?

Zelené potraviny je zastřešující název pro rostliny, které obsahují velké množství důležitých látek pro lidské tělo. Tyto látky se většinou nacházejí ve formě mikrořas, sinic nebo obilné trávy. A nejznámější jsou právě ty, které jsme vyjmenovali už v nadpise – mladý ječmen, spirulina a chlorella. Obsahují spoustu vitamínů, minerálů a antioxidantů. V dnešní době nemáme moc způsobů, jak tyto látky do těla dostat. Proto je potřeba je získávat nějak jinak a s tím pomáhají právě zelené potraviny. Kromě těchto zmíněných látek obsahují zelené potraviny ještě velké množství vlákniny a enzymů, které pomáhají s metabolismem a imunitou. Chlorofyl, který zelené potraviny obsahují, navíc usnadňuje hojení ran. Proč tedy z těchto potravin mají lidé strach?

Jsou zelené potraviny opravdu nebezpečné?

Jednoduše? Ne, nejsou. Tedy pro většinu lidí. Zelené potraviny není vhodné konzumovat, pokud máte například alergii. Pokud si nejste se s svým zdravotním stavem úplně jistí, doporučíme vám se zelenými potravinami začít pomalu a zjistit, jak na tom s alergií vlastně jste. Pokud se vám na těle objeví větší vyrážka, je lepší se poohlédnout po jiném zdroji vitamínů a minerálů. Tento problém se ale týká naprostého minima populace a máte minimální šanci, že nežádoucí účinky kvůli alergii potkají právě vás.

Zelené potraviny byste neměli užívat například pokud potřebujete udržet utlumenou imunitu. Látky v nich totiž váš imunitní systém pořádně nakopnou. Zelené potraviny se proto nedoporučují lidem po transplantaci orgánů, kdy je potřeba udržovat imunitu na nízké úrovni. Pokud potřebujete kvůli zdravotním důvodům ředit krev, také raději zelené potraviny odložte do té doby, než bude vaše tělo v pořádku. Kvůli vitamínu K totiž zelené potraviny napomáhají ke srážení krve.

spirulina a mladý ječmen

Tip pro začátek se zelenými potravinami

Už víte, že alergií netrpíte a vaše tělo je ve zdravotním normálu? Můžete se pustit do užívání! Ale pozor – kvůli (nebo snad díky) obrovskému množství živin, na které tělo není zvyklé, se mohou na začátku užívání objevit nepříjemnosti jako maličká vyrážka, mírná bolest hlavy nebo třeba malé rozhození zažívání. To se ale hodně rychle spraví. Vaše tělo si totiž musí na takový nával vitamínů zvyknout. Pokud vás takové nepříjemností potkají, rozhodně to se zelenými potravinami nevzdávejte. Za pár dní se budete cítit naprosto úžasně.

Nejste si jistí, jaký je nejlepší způsob pro konzumaci zelených potravin? Možností je spousta:

  • Smoothie bowls ke snídani
  • Chia puding s práškem chlorelly nebo spiruliny
  • Kapsle nebo tablety

Zelené potraviny jsou výborná věc. Proto jsme jednu z nich vybrali jako bylinku měsíce pro březen! Seznamte se s chlorellou v našem herbáři.

Využijte v košíku slevový kupón EXOTIC100 a získejte slevu 100 Kč na svůj první nákup!

Ječmen, Chlorella, Spirulina, Mladý ječmen, Superpotraviny, Zelené potraviny





Kancelář

Hradební 1218
686 01 Uherské Hradiště

Ukázat na mapě

Otevírací doba

Pondělí–Pátek
8:00–15:00

Rychlý kontakt

+420 777 240 791
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Sledujte nás na:
Instagram
Facebook
exotic herbs

Copyright © | created in Zlín by Weboo | All rights reserved