EXOTIC HERBS

BYLINKY TŘETÍHO TISÍCILETÍ

zdraví

lifestyle

krása

recepty

fitness

ekologie

ostatní

0

Guláš z hlívy ústřičné - jednoduchý recept na skvělý pokrm

guláš z hlívy ústřičné recept

Hlíva ústřičná si pomalu začíná nacházet cestu do českých kuchyní, a to nejen pro její vynikající chuť, ale také pro její pozitivní účinky na zdraví. Hlíva slouží jako přírodní podpora fungování organismu, snižuje hladinu cholesterolu v krvi, uvolňuje ztuhlost kostí, svalů a šlach, úspěšně zmírňuje těžkosti spojené s cukrovkou. Navíc betaglukany a vláknina v hlívě vytváří také ideální prostředí pro probiotické bakterie, které pomáhají zlepšit stav střevní mikroflóry.

Jak tuto zdraví prospěšnou a chutnou houbu dostat do vašeho jídelníčku? Vyzkoušejte chutný hlívový guláš.

Potřebujete

  • 500 g hlívy ústřičné
  • 2 lžíce oleje nebo sádla
  • 2 střední cibule (nebo 1 velkou)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 litr vývaru
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce sladké papriky
  • špetka pálivé papriky
  • špetka mletého kmínu
  • mouka

 

Postup

Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme ji na oleji či sádle. Jakmile cibule “zesklovatí” přidáme všechno koření, dejte si pozor na papriku, která má tendenci se připalovat hořknout. Až se koření rozvoní, přidejte nakrájenou hlívu a krátce ji opečte. K opečeným houbám přidejte česnek a vše zalijte vývarem. Přidejte sůl a pepř. Vařte přibližně 30 minut - dokud nebudou houby měkké. Na závěr rozmíchejte dvě lžíce mouky v trošce vlažné vody a vzniklou směs opatrně vmíchejte do guláše. Guláš nechte projít varem a máte hotovo! Extrakt z hlívy ústřičné najdete tady.

DIY, Hlíva ústřičná





Kancelář

Hradební 1218
686 01 Uherské Hradiště

Ukázat na mapě

Otevírací doba

Pondělí–Pátek
8:00–15:00

Rychlý kontakt

+420 734 589 468
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Sledujte nás na:
Instagram
Facebook
exotic herbs

Copyright © | created in Zlín by Weboo | All rights reserved