Minule jsme si povídali o tom, jaké bylinky si zasadit do truhlíků a nyní si povíme o tom, jak používat čerstvé či sušené bylinky při vaření. Konkrétně v polévkách.
Minule jsme si povídali o tom, jaké bylinky si zasadit do truhlíků a nyní si povíme o tom, jak používat čerstvé či sušené bylinky při vaření. Konkrétně v polévkách.
Grilování je jedna z nejoblíbenějších letních činností. Po několika grilovačkách už vám ale můžou začít docházet nápady na to, jak jídlo originálně dokořenit. Proto pro vás máme několik tipů na bylinky, se kterými můžete vykouzlit něco úplně nového.
Hlíva ústřičná si pomalu začíná nacházet cestu do českých kuchyní, a to nejen pro její vynikající chuť, ale také pro její pozitivní účinky na zdraví. Hlíva slouží jako přírodní podpora fungování organismu, snižuje hladinu cholesterolu v krvi, uvolňuje ztuhlost kostí, svalů a šlach, úspěšně zmírňuje těžkosti spojené s cukrovkou. Navíc betaglukany a vláknina v hlívě vytváří také ideální prostředí pro probiotické bakterie, které pomáhají zlepšit stav střevní mikroflóry.
V posledních letech se po celém světě rozšířil trend péče o životní prostředí. Za to může především neustálé plnění skládek (a v horším případě oceánů) odpadem, hlavně tím plastovým. Proto se mnoho společností snaží vymyslet, jakým způsobem nahradit plastové obaly za takové, které nebudou životnímu prostředí škodit.