EXOTIC HERBS

BYLINKY TŘETÍHO TISÍCILETÍ

zdraví

lifestyle

krása

recepty

fitness

ekologie

ostatní

0

Magazín o našich bylinkách, zdraví a ekologii

Výběr aktuálních článků pro Vás

Jak na zkvalitnění sexuálního prožitku

Jak na zkvalitnění sexuálního prožitku

Vrátit zpátky jiskru do vztahu? Okořenit vztah? Můžete tomu říkat různě, ale je to pořád to samé. Lepší sexuální život. Nemusíte hned shánět tisíc produktů, slibujících zázraky. Zkuste přirozenost, sílu vašeho těla a sílu přírody.

číst více

Bylinky v těhotenství – jsou zakázané nebo ne?

Bylinky v těhotenství – jsou zakázané nebo ne?

Těhotenství je období, kdy je více než jindy velmi důležité dbát na správnou životosprávu, protože už nejde jen o ženu, ale i o vývoj miminka. Víte, které bylinky si můžete dopřávat a kterým se naopak obloukem vyhnout?

číst více

5 způsobů, kterými docílíte plochého bříška bez diety

5 způsobů, kterými docílíte plochého bříška bez diety

Je snem každého člověka, který má nějaký ten špíček navíc, aby mohl bez námahy a bez změny svých stravovacích návyků sebevědomě koukat do zrcadla s nadšením v očích. Ale jde to vůbec? Jsou dieta a cvičení jediné dva způsoby, které zaručeně zbaví vaše těl všeho, co čouhá?

číst více

5 způsobů, kterými docílíte plochého bříška bez diety

Je snem každého člověka, který má nějaký ten špíček navíc, aby mohl bez námahy a bez změny svých stravovacích návyků sebevědomě koukat do zrcadla s nadšením v očích. Ale jde to vůbec? Jsou dieta a cvičení jediné dva způsoby, které zaručeně zbaví vaše těl všeho, co čouhá?

hubnutí

Ne!

Ale přeci jen, i když to vyžaduje silnou vůli a odhodlání, byste měli dietu a cvičení zvážit, pokud to s hubnutím myslíte vážně. A teď už se podívejme na metody, které udrží vaše bříška plná, a zároveň pomohou s odbouráváním tuků.

  1. Jezte častěji a pravidelně

Zpravidla je nejlepší, když se najíte do hodiny po probuzení, abyste doplnili hladiny cukru v krvi a měli energii do začátku dne. Poté bychom měli jíst menší každé tři hodiny. To udrží náš hlad na uzdě, hladina energie bude stabilní a my se nebudeme přejídat. Každý den bychom k tomu měli jíst zhruba ve stejnou dobu, abychom nemátli mozek a tělo. Když tělo ví, že bude dostávat jídlo často a pravidelně, tak si nebude muset vytvářet tukové polštářky pro případ hladu.

zdravé jídlo

  1. Nahraďte sacharidy bílkovinami

Postupné a částečné nahrazování sacharidů bílkovinami může mít enormní důsledky pro vaši váhu. Hlavně o tom nesmíte přemýšlet jako o dietě. Dlouhé řetězce bílkovin se rozkládají mnohem déle a spalují energii delší dobu, než tomu je u sacharidů a tím pádem efektivně potlačují hlad. Když si tedy dáte večer u vašeho oblíbeného seriálu místo brambůrků kousky sušeného hovězího masa, tak určitě nic nepokazíte.

  1. Jakým způsobem jíte?

Ne nadarmo nám babičky a maminky říkaly, ať jíme pomalu. Za prvé nám může při rychlojedení zaskočit a to mívá nepěkné následky a za druhé se skrze pomalé jedení, kdy každé sousto prokládáme douškem vody, vyvarujeme tomu, abychom se přejedli. Skrze metodu sousto – hlt budete mít bříška plná mnohem dříve a tím pádem snadno snížíte kalorický příjem.

Další způsob jedení je čistě psychologický, ale také účinný. Při jídle používejte menší talířky, opticky se vám bude zdát, že máte větší porci, i když tomu tak nebude a to vám spolehlivě naplní žaludek i s menším množstvím jídla.

  1. Aerobní a anaerobní posilování

Běhání, tančení, zumba, fitness, procházky nebo jakýkoliv jiný pohyb je vašemu tělu prospěšný, pomáhá vám udržovat mladou pokožku, pomáhá s cukrovkou a srdečními problémy a hlavně spaluje kalorie. Z dlouhodobých účinků se můžeme těšit v případě svalového posilování. Při zvýšení svalové hmoty tělo bude muset vydat více kalorií na udržení těchto svalů. Obecně platí, že pokud má tělo sáhnout po energetických zásobách, je pro něj mnohem snazší použít energii z tuků, než ze svalů, tím pádem si můžeme sestavit jednoduchou rovnici pro dlouhodobý účinek svalů. Více svalů = méně tuku.

  1. Doplňky stravy a superpotraviny

Guarana, Ženšen, Maca, Kotvičník, Ašvaganda – tyto bylinky mají několik společných jmenovatelů a jedním z nich je ten, že jsou to bylinky na podporu hubnutí. Guarana například díky svému vysokému obsahu kofeinu stimuluje tělo, zahání hlad a spouští v organismu proces s názvem termogeneze – tělo produkuje více tepla a spaluje tuky. Ženšen je známý pro svůj pozitivní vliv na léčbu cukrovky a také pro to, že razantně urychluje metabolismus a zlepšuje zažívání. Macu vídáme častěji ve formě kapslí nebo prášku, její požití nám může přidat hodně nízkokalorické energie, kterou můžeme soustředit do cvičení. Kotvičník nám zaručí nárůst svalů na těle a ašvaganda je silný antioxidant.

Maca, Kotvičník, Ženšen, Guarana





Kancelář

Hradební 1218
686 01 Uherské Hradiště

Ukázat na mapě

Otevírací doba

Pondělí–Pátek
8:00–15:00

Rychlý kontakt

+420 777 240 791
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Sledujte nás na:
Instagram
Facebook
exotic herbs

Copyright © | created in Zlín by Weboo | All rights reserved