EXOTIC HERBS

BYLINKY TŘETÍHO TISÍCILETÍ

zdraví

lifestyle

krása

recepty

fitness

ekologie

ostatní

0

Magazín o našich bylinkách, zdraví a ekologii

Výběr aktuálních článků pro Vás

Jak na zkvalitnění sexuálního prožitku

Jak na zkvalitnění sexuálního prožitku

Vrátit zpátky jiskru do vztahu? Okořenit vztah? Můžete tomu říkat různě, ale je to pořád to samé. Lepší sexuální život. Nemusíte hned shánět tisíc produktů, slibujících zázraky. Zkuste přirozenost, sílu vašeho těla a sílu přírody.

číst více

Bylinky v těhotenství – jsou zakázané nebo ne?

Bylinky v těhotenství – jsou zakázané nebo ne?

Těhotenství je období, kdy je více než jindy velmi důležité dbát na správnou životosprávu, protože už nejde jen o ženu, ale i o vývoj miminka. Víte, které bylinky si můžete dopřávat a kterým se naopak obloukem vyhnout?

číst více

5 způsobů, kterými docílíte plochého bříška bez diety

5 způsobů, kterými docílíte plochého bříška bez diety

Je snem každého člověka, který má nějaký ten špíček navíc, aby mohl bez námahy a bez změny svých stravovacích návyků sebevědomě koukat do zrcadla s nadšením v očích. Ale jde to vůbec? Jsou dieta a cvičení jediné dva způsoby, které zaručeně zbaví vaše těl všeho, co čouhá?

číst více

Bylinky v těhotenství – jsou zakázané nebo ne?

Těhotenství je období, kdy je více než jindy velmi důležité dbát na správnou životosprávu, protože už nejde jen o ženu, ale i o vývoj miminka. Víte, které bylinky si můžete dopřávat a kterým se naopak obloukem vyhnout?

Je pravda, že bylinky mohou pomoci a jejich účinky pro náš organismus jsou blahodárné. Ale v těhotenství je všechno jinak. Lékaři doporučují neužívat raději žádné byliny - kvůli předcházení problémům z neznalosti. Člověk, který se v nich dokonale neorientuje, si může snadno uškodit.

Ženské orgány musí vyživovat plod a všechno, co tělo přijme jde přes krev i k miminku. Pozor by si těhotné ženy měly dávat zejména na bylinky, které ovlivňují děložní svalovinu, nadměrně zvyšují prokrvení tkání pánevních orgánů nebo mají projímavé účinky. Nejopatrnější by ženy měly být hlavně v prvním trimestru. V posledních 2 týdnech před porodem je již možné užívat byliny, které podporují děložní stahy a prokrvují pánev a další, které následně podpoří tvorbu mateřského mléka.

 

Na co si dávat pozor?

V těhotenství se nesmí užívat: zázvor, celer, pelyněk, petržel, aloe, hřebíček, skořice, lékořice, eukalyptus, tymián, majoránka, sedmikráska, divizna, podběl, šalvěj, máta, vodilka, rozmarýn, medvědice lékařská, bazalka, svízel přítulná, yzop, sporýš, blín černý, bříza, hluchavka bílá, hloh, kokoška pastuší tobolka, kostival lékařský, kozlík lékařský, mateřídouška, třezalka tečkovaná

Bylinky užívané často jako součást jídel vám v malém množství, jaké je obvykle použito při dochucování, neublíží. Pokud ale pokrm obsahuje bylinky či koření větší množství, raději si dejte něco jiného.

Po celou dobu těhotenství se nedoporučuje zejména anýz, dobromysl (oregáno), estragon, fenykl, hřebíček, jalovec, kmín, petržel, saturejka, skořice, tymián, yzop a muškátový oříšek.

 

Při potížích v těhotenství pomohou tyto bylinky

Nevolnost a trávení: heřmánek, lipový květ, kontryhel

Zácpa: lněné semínka

Kašel: jitrocel

Pálení žáhy: kopřiva

Problémy s pletí: rakytník

Neomezeně: maliník (stimuluje produkci mléka, snižuje riziko císařského řezu či jiných porodních komplikací), šípek, brusinky

V těhotenství v rámci intimní hygieny je důležité zvýšit příjem kyseliny listové, která brání vzniku vrozených vad. Najdeme ji předevšim v zelených potravinách, ze kterých doporučujeme hlavně chlorellu a mladý ječmen. Spirulina v těhotenství doporučována není.

 

Ostropestřec, který hraje velmi důležitou roli při detoxikaci jater, se smí užívat v době těhotenství, ale v prvním trimestru se raději vyhněte i jemu.

Ostatní bylinky, které najdete u nás v e-shopu vám v době těhotenství nedoporučujeme užívat. Pozor si dejte zejména na silně stimulující guaranu nebo kotvičník.

Z čajů je doporučován Roiboos nebo speciální těhotenské čaje, které obsahují jen byliny vhodné pro těhotné. Také se můžete setkat se speciálními laktačními čaji, které obsahují směs bylin podporující tvorbu mléka (neužívat před porodem).

 

V době šestinedělí je dobré užívat kontryhel a mateřídoušku, které přispívají k regeneraci mateřského organismu.

 

Snad jsme vám s užíváním bylinek v těhotenství poradili a je vám už vše jasné. Pokud ne, vždy se raději poraďte se svým lékařem.

 

Přejeme vám i miminku hodně zdraví!


Kotvičník, Chlorella, Guarana, Mladý ječmen, Ostropestřec, těhotenství





Kancelář

Hradební 1218
686 01 Uherské Hradiště

Ukázat na mapě

Otevírací doba

Pondělí–Pátek
8:00–15:00

Rychlý kontakt

+420 777 240 791
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Sledujte nás na:
Instagram
Facebook
exotic herbs

Copyright © | created in Zlín by Weboo | All rights reserved