EXOTIC HERBS

BYLINKY TŘETÍHO TISÍCILETÍ

zdraví

lifestyle

krása

recepty

fitness

ekologie

ostatní

0

Magazín o našich bylinkách, zdraví a ekologii

Výběr aktuálních článků pro Vás

Jak na zkvalitnění sexuálního prožitku

Jak na zkvalitnění sexuálního prožitku

Vrátit zpátky jiskru do vztahu? Okořenit vztah? Můžete tomu říkat různě, ale je to pořád to samé. Lepší sexuální život. Nemusíte hned shánět tisíc produktů, slibujících zázraky. Zkuste přirozenost, sílu vašeho těla a sílu přírody.

číst více

Bylinky v těhotenství – jsou zakázané nebo ne?

Bylinky v těhotenství – jsou zakázané nebo ne?

Těhotenství je období, kdy je více než jindy velmi důležité dbát na správnou životosprávu, protože už nejde jen o ženu, ale i o vývoj miminka. Víte, které bylinky si můžete dopřávat a kterým se naopak obloukem vyhnout?

číst více

5 způsobů, kterými docílíte plochého bříška bez diety

5 způsobů, kterými docílíte plochého bříška bez diety

Je snem každého člověka, který má nějaký ten špíček navíc, aby mohl bez námahy a bez změny svých stravovacích návyků sebevědomě koukat do zrcadla s nadšením v očích. Ale jde to vůbec? Jsou dieta a cvičení jediné dva způsoby, které zaručeně zbaví vaše těl všeho, co čouhá?

číst více

Jak v létě pečovat o své tělo

fitness

Každé roční období vyžaduje jinou péči o tělo, proto i v létě existují speciální rituály a návyky, které můžete zařadit do svého každodenního života. Buďte fit a spokojení i v létě.

Péče o tělo musí probíhat na dvou rovinách zároveň, a to na té vnější, ale i vnitřní. My si v tomto článku shrneme několik tipů, jak se starat o obě dvě roviny.

Pleť

V létě je pokožka extrémně namáhaná, proto vyžaduje zvýšenou hydrataci, a to jak zevnitř pitným režimem, tak i zvnějšku krémy s ochranným faktorem proti slunci. Dobré pravidlo je mít vždy po ruce láhev s vodou a sprej s termální vodou, který vám zaručí osvěžení během parného dne. Stejně tak se nezapomeňte vždy před pobytem na slunci namazat ochranným krémem a po opalování zase zklidňujícím krémem.

Pleti můžete dopřát péči i zevnitř, a to doplněním potřebných vitamínů a minerálů. Vhodným přírodním zdrojem je například Maqui Berry.

Vlasy

Ostré sluneční paprsky, chlorovaná voda z bazénu a vítr dávají zabrat celému tělu, vlasy nevyjímaje. Kromě pravidelného pitného režimu, který už byl zmíněn výše a platí pro celé tělo, se zaměřte na výživu. Stejně jako pleť vyžaduje ochranný krém, tak i vlasy potřebují péči s UV faktorem. Naštěstí už je na trhu spousta možností od šamponů, kondicionérů, až po bezoplachové spreje. Pokud to bude možné, vyhýbejte se tepelnému stylingu, vlasy jsou v létě teplem namáhané až až i bez toho.

Zdraví vlasů podpořte vyváženou stravou. Ty vitamíny, které nezvládnete doplnit v rámci stravy, snadno doplníte spirulinou, kterou seženete ve formě tablet. Obsahuje řadu tělu prospěšných prvků, vitamínů a minerálů – jako vitamín B1, B2, B3, B6, B9, C, D, A, E, K, karoteny a další.

Tělo

V létě se nám obecné poučky o pravidelném pohybu a zdravé stravě plní o něco lépe. Je to ideální čas na projížďky na kole, procházky přírodou, plavání a mnoho dalších snadno dostupných sportovních aktivit, využijme toho. Většina lidí nemá v parných dnech chuť na mastná smažená jídla, ale máme blíže k ovoci a zelenině. Mezi letními plody seženete například jahody, borůvky, broskve, maliny a ze zeleniny třeba rajčata, okurky, cukety nebo ředkvičky a pokud jsou ze zahrádky či od farmáře, tím lépe. Nepodceňujte ani snídaně, horké ovesné kaše nahraďte svěží acai bowl nebo jogurtem s chia semínky.

Psychika

Člověk by si řekl, vždyť je dlouho světlo, venku teplo a slunce svítí, jak bychom mohli mít špatnou náladu? Vždyť léto je čas bez starostí, no ne? S létem se ale čas nezastaví, pořád musíme řešit každodenní problémy a chodit do práce, tedy alespoň většina. Někteří navíc mohou pociťovat tlak okolí, že léto si přece musíme užívat naplno a když nechodíme každý den na ledový drink, procházku kolem řeky nebo se nekoupeme v bazénu, děláme něco špatně. Takhle to ale opravdu nefunguje a pokud jediné, na co vám zbydou síly po práci je praštit sebou do postele, nemusíte se stydět. Nejste v tom sami. Abychom se ale nedostali do kolotoče špatné nálady, neměli bychom zapomenout zahrnout do každodenní péče o tělo i psychiku.

Zkuste pár následujících tipů:

  • Buďte offline – letní měsíce k tomu přímo vybízí, proto si dopřejte co nejvíce času bez mobilu a dalších obrazovek. Pokud vaše práce vyžaduje být online, platí pro vás toto pravidlo dvojnásobně. Nastavte si limity na sociálních sítích a určete si hodinu, po které už na nic nebudete reagovat, do rána to snad počká ne?
  • Vděčnost – někdy je opravdu těžké najít na svém životě něco pozitivního, obzvlášť pokud procházíte těžkým životním obdobím, snažte se ale každý den vymyslet alespoň tři věci, za které jste ten den vděční. Můžou to být úplné maličkosti, třeba jste si konečně našla čas na nalakování nehtů nebo jste si zašel na jedno pivo s kamarády.
  • Vitamíny podporující harmonii – řadíme mezi ně kotvičník, který pomáhá zmírňovat úzkosti a deprese, ašvagandu, která zvyšuje odolnost vůči stresu nebo třeba guaranu, která dodává energii do náročných dní.
  • Rutina – mějte rutiny, není na nich nic špatného, spíš naopak. Pro psychiku je velmi důležité mít v životě jistý řád a jistoty.

Mějte ale na mysli, že základní pravidlo je se z ničeho nehroutit. Přejeme vám krásné léto!

Kotvičník, Ašvaganda, Guarana, léto, pleť, vlasy, tělo





Kancelář

Hradební 1218
686 01 Uherské Hradiště

Ukázat na mapě

Otevírací doba

Pondělí–Pátek
8:00–15:00

Rychlý kontakt

+420 777 240 791
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Sledujte nás na:
Instagram
Facebook
exotic herbs

Copyright © | created in Zlín by Weboo | All rights reserved