EXOTIC HERBS

BYLINKY TŘETÍHO TISÍCILETÍ

zdraví

lifestyle

krása

recepty

fitness

ekologie

ostatní

0

Magazín o našich bylinkách, zdraví a ekologii

Výběr aktuálních článků pro Vás

Jak na zkvalitnění sexuálního prožitku

Jak na zkvalitnění sexuálního prožitku

Vrátit zpátky jiskru do vztahu? Okořenit vztah? Můžete tomu říkat různě, ale je to pořád to samé. Lepší sexuální život. Nemusíte hned shánět tisíc produktů, slibujících zázraky. Zkuste přirozenost, sílu vašeho těla a sílu přírody.

číst více

Bylinky v těhotenství – jsou zakázané nebo ne?

Bylinky v těhotenství – jsou zakázané nebo ne?

Těhotenství je období, kdy je více než jindy velmi důležité dbát na správnou životosprávu, protože už nejde jen o ženu, ale i o vývoj miminka. Víte, které bylinky si můžete dopřávat a kterým se naopak obloukem vyhnout?

číst více

5 způsobů, kterými docílíte plochého bříška bez diety

5 způsobů, kterými docílíte plochého bříška bez diety

Je snem každého člověka, který má nějaký ten špíček navíc, aby mohl bez námahy a bez změny svých stravovacích návyků sebevědomě koukat do zrcadla s nadšením v očích. Ale jde to vůbec? Jsou dieta a cvičení jediné dva způsoby, které zaručeně zbaví vaše těl všeho, co čouhá?

číst více

Jak si zpříjemnit podzimní večery

podzimní relax

Podzim přináší mnoho sychravých dní a dlouhých večerů, které můžete proměnit v příjemné chvíle. Nechte se inspirovat našimi tipy.

Dopřejte si horkou koupel

Možná patříte mezi lidi, kteří pracují dlouho do pozdních večerních hodin a pak už nemají na žádné aktivity ani pomyšlení. Chtějí jen relaxovat. Tak relaxujte! Dopřejte si odpočinek. Skvělým způsobem je horká koupel s voňavou pěnou. Pomůže vám uvolnit se, zároveň uvolní i vaše svaly a může zmírnit bolesti zad. Strávíte tak pár chvil jen sami se sebou, budete moci v klidu zrekapitulovat den a nechat to jít. Co se stalo, stalo se. Teď už se uvolněte, vypněte hlavu a čerpejte energii pro další den.

TIP: Pokud chcete tento vanový rituál ještě pozvednout, zapalte svíčky, zhasněte ostré světlo a pusťte si relaxační hudbu.

Koupel může být také prvním krokem ve vašich domácích "lázních", po ní si můžete dát třeba pleťovou masku, případně i zábal na vlasy a dopřát si domácí manikúru a pedikúru.

 

(Ne)vyrazte za kulturou

Omezení jsou taková, jaká jsou. Mnoho možností, jak vyrazit za kulturou nemáme, ale nějaké se přeci jen najdou. Existují stránky, kde divadla uveřejňují záznamy ze svých her, možná si říkáte, že to není úplně ono. Není, ale stačí chvilička sledování a budete si připadat téměř jako v divadle. Má to jednu nespornou výhodu, do takového "divadla" můžete vyrazit i v pyžamu a vzít s sebou můžete i svého čtyřnohého mazlíčka. Nejen divadla nabízí záznamy, ale internet je plný záznamů ze stand-up komedií, rozhovorů, přednášek. Mnoho z nich je i online. Dokonce někteří umělci pořádají i koncerty online.

Uspořádejte filmový večer

Další odpočinkovou aktivitou je sledování filmů. Pokud se chcete správně uvolnit a vypnout, pak rozhodně nechte horory a thrillery na jindy. Pokud je to ovšem to, na co zrovna máte chuť, směle do toho. Dívat se můžete sami, s partnerem nebo celou rodinou. Pro správný zážitek si k filmu připravte nějaké dobroty, ztlumte světlo a udělejte si pohodlí s dekami a polštáři.

TIP: Mlsání nemusí být jen nezdravé, zkuste vyměnit klasické chipsy za domácí pečené brambory s bylinkovým dipem nebo si nakrájejte mrkev a namáčejte ji do hummusu.

Knížka a kakao (nebo čaj)

Čtete rádi, ale nemáte na to čas? Večery jsou pro to ideální. Zařaďte to do své večerní rutiny, která mimo jiné přispívá ke zkvalitnění spánku. Stačí půl hodiny před spaním místo telefonu a bude se vám usínat mnohem lépe. Pokud chcete ale skutečnou pohodu, pak se hezky uvelebte na gauči nebo v posteli, uvařte si k tomu kakao nebo čaj, zapalte svíčku pro zpříjemnění atmosféry a začtěte se.

Hrajte hry

Čím víc je vás doma, tím větší legrace to bude. Zahrajte si s rodinou deskové hry. Vytáhněte klasiku nebo jakoukoli hru, kterou máte doma a pusťte se do toho. Pokud žádnou doma nemáte, jděte na internet pro inspiraci. Je tam mnoho improvizovaných her, ke kterým nepotřebujete žádné pomůcky a můžete si je zahrát klidně jen ve dvou. A pokud byste si něco chtěli zahrát, ale nemáte s kým, pak zkuste online hry a mobilní aplikace, stačí si vybrat, co vás baví. Od slovních her až po ty strategické.

Vařte, pečte

Pokud vaříte každý den, možná už to pro vás skutečně nepředstavuje žádnou odpočinkovou aktivitu. A je to v pořádku. Pokud vás ale baví vařit a péct, jsou pro to podzimní večery ideální. Vyzkoušejte konečně recepty, které máte dlouho uložené a které jste někdy chtěli zkusit. Ať už je to jednoduchá večeře, polévka, pomazánka nebo velký zdobený dort. Že nemá nikdo narozeniny? Upečte dort jen tak na oslavu života. Pokud ho nesníte, můžete jej zamrazit.

TIP: Vyzkoušejte recept na slavnou acai bowl.

Zkuste DIY projekt

DIY (= do it yourself) neboli "udělej si sám". Udělejte si kreativní večer a vrhněte se do vyrábění. Obzvlášť teď před Vánoci se to hodí! Můžete vyrobit DIY dárky pro své blízké, vánoční výzdobu nebo vylepšení do bytu. Kreslete, malujte, šijte, lepte, skládejte. Cokoli! Tady se můžete pořádně vyřádit. Fantazii se meze nekladou. Na internetu je spousta tipů a inspirace, co vyrábět. Pokud máte děti, je to skvělý tip na společnou aktivitu.

TIP: Vyzkoušejte tvořit s pomocí našich tubusů. Sepsali jsme pro vás 5 tipů na jejich další využití.

Začněte s novým koníčkem

Ano, doba není přívětivá pro hobby, kde potřebujete být fyzicky někde přítomni. Nicméně je i mnoho koníčků, které si můžete začít osvojovat z pohodlí domova. Co takhle online lekce jógy, tance, posilování. Můžete vyzkoušet plést, malovat, učit se nový jazyk, hrát na nějaký hudební nástroj. Co takhle vyzkoušet běh? Provětráte hlavu, zvýšíte vytrvalost, a ještě posílíte tělo. Můžete vyzkoušet začít fotit, začít můžete mobilem a když zjistíte, že máte dobré oko, můžete si pořídit kvalitní fotoaparát. Můžete skládat origami nebo se pustit do zahradničení, a to i pokud nemáte zahradu. Tipy, jaké pěstovat bylinky jsme sepsali tady.

DIY, Harmonie, Kvalitní spánek, relax





Kancelář

Hradební 1218
686 01 Uherské Hradiště

Ukázat na mapě

Otevírací doba

Pondělí–Pátek
8:00–15:00

Rychlý kontakt

+420 777 240 791
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Sledujte nás na:
Instagram
Facebook
exotic herbs

Copyright © | created in Zlín by Weboo | All rights reserved